Borageolie | Nutrivian

Borageolie 1000 mg (koudgeperst)
Borageolie staat bekend als één van de voornaamste natuurlijke bronnen van het essentiële omega-6 vetzuur GLA (gamma-linoleenzuur). Nutrivian Borageolie bevat per softgel capsule 1000 mg zuivere en koudgeperste borageolie waarvan 200 mg GLA. Om de vetzuren tegen oxidatie te beschermen is per capsule 10 mg natuurlijke vitamine E toegevoegd.
Bij vetten is het belangrijk om onderscheid te maken tussen verzadigde vetten en onverzadigde vetten. Verzadigd vet, zoals te vinden in koek, gebak, fastfood, margarine, frituurvet, chips, etc. dient zoveel mogelijk te worden vermeden. Verzadigde vetten zijn slecht voor de gezondheid en verhogen het risico op hart en vaatziekten.
Onverzadigde vet, en dan met name de meervoudig onverzadigde vetzuren hebben juist een bevorderende werking op de gezondheid. Er is o.a. onderscheid te maken tussen omega-3 vetzuren (Alfa-Linoleenzuur, EPA en DHA) en omega-6 vetzuren (GLA). Deze gezonde vetten zijn te vinden in plantaardige bronnen zoals noten en zaden, en in dierlijke producten zoals vette vis zoals haring, zalm, makreel, tonijn, sardines en ansjovis.
Goede bronnen van het omega-6 vetzuur GLA zijn teunisbloemolie en borageolie, waarvan borageolie een twee maal zo hoog percentage aan GLA bevat dan teunisbloemolie. Borageolie wordt gewonnen uit de zaden van de plant bernagie (borago officinalis).
Onverzadigde vetzuren zijn gevoelig voor oxidatie. Door het toevoegen van vitamine E, dat een sterke antioxidant werking heeft kan oxidatie van de vetzuren worden voorkomen. Aan Nutrivian Borageolie is daarom per softgel capsule 10 mg toegevoegd waardoor het slikken van een apart vitamine E supplement niet meer nodig is.
Er wordt wel eens gezegd dat de gemiddelde westerse voeding teveel omega-6 vetzuren bevat. Dit betreft dan het vetzuur linolzuur. Het vetzuur GLA krijgen we juist vaak tekort via ons dieet waardoor een voedingssupplement uitkomst kan bieden.
Borageolie wordt vaak gecombineerd met Nutrivian Zink methionine, omdat zink bijdraagt aan normale hormoonspiegels en ook het herstellend vermogen van de huid ondersteunt.

Prijs:19.95 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...