Vitamine D3 | Nutrivian

Vitamine D3 van Nutrivian bevat per softgel capsule 25 mcg vitamine D3 als cholecalciferol.
Vitamine D ondersteunt het immuunsysteem, het verhoogt de opname van kalk in de botten en is goed voor de spieren.
Helaas hebben veel Nederlanders een tekort aan vitamine D. Vooral in de winter is de kans op een tekort aan vitamine D groot. Dit komt met name door de ligging van ons land en het feit dat we te dan weinig zonlicht op onze huid krijgen waardoor we onvoldoende vitamine D aanmaken.
Slechts een klein percentage van het gehalte vitamine D in ons lichaam krijgen we via de voeding binnen. Met name vette vissoorten zoals makreel, tonijn, paling, haring en zalm bevatten relatief veel vitamine D, maar verreweg het grootste gedeelte maken we zelf aan onder invloed van zonlicht (UV-straling). Met name UV-B straling is verantwoordelijk voor de aanmaak van vitamine D. Om vitamine D aan te kunnen maken dient de zonkracht hoger te zijn dan factor 3. Helaas is dit in Nederland slechts in de maanden mei t/m september het geval. En dan nog is er in deze periode vaak te veel bewolking, of we dragen te veel kleding die het contact van de zon op de huid belemmert. Ook zonnebrandcrèmes kunnen de aanmaak van vitamine D tegen gaan. Het aanbrengen van een zonnebrandcrème met factor 8 kan de aanmaak van vitamine D voor meer dan 95% doen afnemen. Wanneer we op een onbewolkte zomerdag onbedekt in de zon verblijven maken we in 10 minuten zo’n 25 µg (1000 IE) vitamine D aan. Mensen met een donkere huidskleur maken, doordat ze meer melanine in de huid hebben, minder vitamine D aan. Deze mensen lopen een verhoogd risico op een vitamine D tekort.

Vitamine D voor ouderen
Nadat het lichaam vitamine D heeft aangemaakt wordt dit in de lever en de nieren omgezet in de actieve vorm van vitamine D, genaamd calcitrol. Calcitrol zorgt ervoor dat calcium beter in de darmen kan worden opgenomen. Zodoende draagt vitamine D bij aan het behoud van sterke botten. Dit is de reden waarom ouderen altijd geadviseerd wordt om extra vitamine D te nemen.

Vitamine D en de weerstand
Vooral in de wintermaanden kan onze weerstand wel een steuntje in de rug gebruiken. Vaak wordt dan als eerste aan vitamine C gedacht, maar het is juist vitamine D waaraan we moeten denken om de weerstand te ondersteunen. Van vitamine D is wetenschappelijk aangetoond dat het mede zorgt voor een goede weerstand. En juist in de wintermaanden is de aanmaak van vitamine D een probleem door het tekort aan zonlicht op de huid.

Vitamine D als voedingssupplement
In de maanden oktober t/m april is de zonkracht niet sterk genoeg om voldoende vitamine D aan te maken. Aanvulling van vitamine D middels een voedingssupplement is dan sterk aan te bevelen. Maar ook in de zomermaanden is het aan te raden om dagelijks vitamine D te nemen. Er zijn twee soorten vitamine D verkrijgbaar. Ergocalciferol (vitamine D2) en cholecalciferol (vitamine D3). Ergocalciferol is de plantaardige vorm van vitamine D. Cholecalciferol is de dierlijke vorm van vitamine D. Vitamine D3 is een zeer goede vorm als voedingssupplement omdat dit ook de vorm van vitamine D is die het lichaam zelf aanmaakt onder invloed van zonlicht. Vitamine D3 van Nutrivian bevat per capsule 25 µg vitamine D3 als cholecalciferol, wat ongeveer overeenkomt met 10 minuten op een onbewolkte dag zonnebaden met onbedekte huid. Iedere dag 1 capsule is een uitstekende manier om het gehalte vitamine D in het lichaam op peil te houden.
Wanneer vitamine D3 gebruikt wordt voor de spieren is de combinatie met Nutrivian Magnesium Citraat een ideale combinatie.

Prijs:12.95 (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...